Aquí un record dels nostres 50 anys. Sigma, Amic i Gedoc: els germans grans d'Alexia
Els anys 90, les empreses que havien liderat la incorporació de la informàtica al sector educatiu espanyol (COSPA, Agilmic i AID) comencen a desenvolupar les primeres plataformes per a la gestió integral de centres docents en entorn Windows (tot i que alguna d'aquestes plataformes data dels anys 80, amb el sistema operatiu MS-DOS).

AMIC: desenvolupada per Agilmic, va arrasar al mercat català i va arribar a tenir més de 1.000 centres usuaris, i altres 1.500 col·legis públics en la seva versió WinPri (Amic específic per a Primària adquirit per concurs per la Generalitat). Entre els seus valors diferencials, destacaven les funcionalitats per al professorat, la llibertat de configuració, les dades lliures, el mòdul de vendes i l'eina de disseny de llistats. El seu programa Palm Master, per mitjà d'agendes electròniques, va ser la primera experiència de mobilitat en gestió educativa.

SIGMA: la plataforma de COSPA es feia servir a més de 1.000 centres educatius. Es caracteritzava, entre altres, per ser la que millor integrava totes les àrees de gestió i eines addicionals (biblioteques, horaris, orientació psicopedagògica...). Un programa d'ús extraordinàriament intuïtiu que va assolir grans fites, com ara les primeres connexions amb conselleries i universitats o el llançament al 2001 de Via Educativa, una iniciativa que va revolucionar totalment el sector i que per primera vegada permetia l'accés de professors i famílies a la informació acadèmica per mitjà d'Internet.

GEDOC: desenvolupada per AID. L'excel·lent servei d'atenció al client n'era sens dubte el principal senyal d'identitat. A més, va ser pionera en funcionalitats com el planificador de facturació, l'admissió de diferent models familiars o la gestió de controls (a través de les proves objectives.

Quan les tres empreses es van fusionar donant peu a Cospa&Agilmic, tots els equips humans que havien desenvolupat i mantingut cadascuna d'aquestes plataformes i el know-how corresponent també es van fusionar i van passar a formar part de l'ànima d'Alexia, tot convertint-la en la plataforma més flexible i potent del mercat.

( 30/05/2016 )