Aquí un record dels nostres 50. Els primers anys de COSPA
Durant els seus inicis, l'activitat de COSPA va estar centrada en l'orientació psicopedagògica i l'avaluació mecanitzada.

Fins al naixement de COSPA, tots els tests d'orientació psicopedagògica que s'aplicaven a Espanya eren importats dels Estats Units i traduïts, i conservaven els barems americans. El 1996 Juan Antonio Martín, psicòleg pioner i emprenedor, va introduir al nostre país els primers tests espanyols amb barems adaptats a la població local.

Els tests CAPPA de personalitat, els tests BETA d'aptituds i els ALFA d'hàbits d'estudi, creats per Juan Antonio Martín, van ser els primers a publicar-se. Poc temps després es van publicar els tests DELTA d'interessos vivencials i el Sociomètric, tots ells aplicats per milers de centres educatius. 50 anys després, aquestes proves, renovades i actualitzades, continuen aplicant-se amb gran èxit.

Qui no ha rebut unes notes de COSPA? Qui no ha dut el resguard de la part inferior a les seves famílies o tutors? L'avaluació mecanitzada va ser una altra de les grans novetats que COSPA va introduir en el sector educatiu espanyol. Amb una tecnologia molt avançada per l'època, COSPA va imprimir durant molts anys els informes d'avaluació per a milers de col·legis i milions d'estudiants, que encara avui els recorden.

( 25/02/2016 )